grootnoord.nl

"Ontdek, Beleef en Verrijk je Leven met GrootNoord.nl"

Home » Flexwerkers to the rescue in drukke tijden

Flexwerkers to the rescue in drukke tijden

Wanneer de zaken goed gaan in de horeca, kan het soms een uitdaging zijn om aan de vraag naar personeel te voldoen. Vooral tijdens piekuren, evenementen of het toeristenseizoen kan de behoefte aan extra handen groot zijn. Dit is waar flexwerkers een uitkomst bieden. Ze zijn de helden die op het laatste moment inspringen om ervoor te zorgen dat jouw horecagelegenheid soepel blijft draaien, zelfs tijdens de drukste tijden.

Het horeca personeel inhuren bij Youbahn maakt deze zoektocht een stuk eenvoudiger. Dit platform is als een brug die flexibele werknemers en werkgevers met elkaar verbindt. Met een paar klikken op jouw scherm kun je al een profiel aanmaken en binnen no-time iemand vinden die bij jouw bedrijf past. Deze snelle en efficiënte manier van werken bespaart niet alleen tijd maar ook veel stress.

Personeel gezocht horeca met spoed? Geen probleem! Youbahn zorgt ervoor dat je niet lang hoeft te wachten. Binnen 10 minuten kun je al in contact komen met potentiële werknemers. Dit maakt het platform ideaal voor situaties waarin je onverwacht extra hulp nodig hebt. Zo blijf je altijd voorbereid op onvoorziene drukte.

Zo werkt de flexpool in de horeca

Een flexpool is een groep van werknemers die op afroep beschikbaar zijn voor werk. Dit systeem is zeer geschikt voor de dynamische wereld van de horeca, waar de werkdruk sterk kan variëren. Met een flexpool kun je eenvoudig schakelen tussen periodes van veel en weinig werk, zonder dat je vastzit aan een vast aantal uren per medewerker.

Van oproepkracht tot ervaren barista

Op Youbahn vind je een divers aanbod van horeca personeel: van starters die bereid zijn om als oproepkracht te werken tot ervaren barista’s die hun latte art tot in de perfectie beheersen. Doordat er voor elk soort werk wel iemand te vinden is, kun je jouw team heel gericht samenstellen en versterken waar nodig.

De match met jouw horecabedrijf

Het unieke van Youbahn is dat het platform gebruikmaakt van slimme technologie om de beste match te maken tussen werkzoekenden en jouw bedrijf. Door middel van een rating- en reviewsysteem krijg je direct een beeld van de kwaliteiten van potentiële medewerkers. Zo kun je beter inschatten wie het beste bij jouw horecabedrijf past.

Voordelen van een flexibel team

Een flexibel team heeft meerdere voordelen. Het stelt je in staat om snel op te schalen wanneer de vraag toeneemt, zonder dat je verplicht bent om personeel vast in dienst te nemen. Daarnaast biedt het zowel werkgevers als werknemers meer vrijheid en flexibiliteit, wat kan leiden tot een hogere werktevredenheid en productiviteit.

Ook financieel gezien kan het inhuren van flexwerkers aantrekkelijk zijn. Je betaalt immers alleen voor de uren die daadwerkelijk gewerkt worden. Bovendien neemt Youbahn als werkgever alle administratieve lasten op zich, zoals verzekeringen en uitbetalingen, wat jou als ondernemer veel tijd en moeite bespaart.

Valkuilen bij het inzetten van flexpersoneel

Hoewel er duidelijke voordelen zijn, zijn er ook valkuilen bij het inzetten van flexpersoneel. Communicatie kan bijvoorbeeld een uitdaging zijn, omdat deze werknemers minder vaak op de werkvloer zijn en daardoor minder betrokken kunnen raken bij jouw bedrijfscultuur. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden en hen toch onderdeel te laten voelen van het team.

Daarnaast kan de kwaliteit van het werk variëren, omdat je steeds met andere mensen werkt. Hier is waar het rating- en reviewsysteem van Youbahn van pas komt; het helpt om consistent goede werknemers te vinden en aan je bedrijf te binden.

Tips voor een succesvolle samenwerking

Om een succesvolle samenwerking met flexpersoneel te garanderen, is het belangrijk om duidelijke verwachtingen te scheppen. Zorg ervoor dat nieuwe medewerkers goed ingewerkt worden en weet welke vaardigheden ze hebben. Communiceer helder over wat er van hen verwacht wordt en geef regelmatig feedback.

Een ander belangrijk punt is het opbouwen van een goede relatie met je flexwerkers. Door hen waardering te tonen en hen te betrekken bij jouw team, zorg je ervoor dat ze graag voor je blijven werken. Een positieve werkervaring leidt vaak tot betere prestaties en een grotere loyaliteit aan jouw bedrijf.

Toekomst van flexwerk in de horeca

Flexwerk is geen trend die spoedig zal verdwijnen; het past bij de moderne arbeidsmarkt en de behoeften van zowel werkgevers als werknemers. De verwachting is dat deze vorm van werken alleen maar zal groeien, zeker binnen de horeca waar flexibiliteit centraal staat.

Met platforms zoals Youbahn die dit proces vereenvoudigen, wordt het steeds toegankelijker om snel en effectief horeca personeel in te huren. Of je nu met spoed iemand zoekt of een flexpool wilt opbouwen voor de lange termijn, Youbahn biedt een passende oplossing.

Stien

Back to top