grootnoord.nl

"Ontdek, Beleef en Verrijk je Leven met GrootNoord.nl"

Home » Waarom Haarlem perfect is voor een filmuitje met de kids

Waarom Haarlem perfect is voor een filmuitje met de kids

Als je op zoek bent naar een gezellig dagje uit met de kinderen, dan is Haarlem dé stad waar je moet zijn. Met een veelzijdig aanbod aan kinderfilms en gezellige bioscopen is er altijd wel iets te beleven voor de jonge filmfans. In deze blogpost gaan we ontdekken wat Haarlem allemaal te bieden heeft op het gebied van film en vermaak voor kinderen.

Haarlem staat bekend om zijn schilderachtige straatjes, rijke geschiedenis en cultuur. Maar wat velen niet weten, is dat Haarlem ook een paradijs is voor filmliefhebbende families. Met bioscopen die zich speciaal richten op het jonge publiek door het organiseren van thematische evenementen en voorstellingen, zoals kinderfilms haarlem, is er voor elk wat wils. Van de nieuwste Disneyfilms tot educatieve documentaires; de kinderfilms in Haarlem zijn zorgvuldig geselecteerd om te inspireren, te entertainen en natuurlijk voor veel kijkplezier te zorgen.

Bijvoorbeeld, de Filmkoepel biedt niet alleen een breed scala aan kinderfilms aan, maar ook unieke ervaringen zoals themadagen rondom Sinterklaas of creatieve workshops voorafgaand aan de film. Deze extra activiteiten maken een bezoek aan de bioscoop in Haarlem een compleet dagje uit. Bovendien kun je verwachte films alvast in de gaten houden via hun website of nieuwsbrief, zodat je nooit een première of speciale vertoning mist.

Lekkernijen en snacks: wat kies je in haarlemse bioscopen

Een film kijken is natuurlijk niet compleet zonder iets lekkers te knabbelen. De bioscopen in Haarlem begrijpen dit als geen ander en hebben daarom een ruim assortiment aan snacks en lekkernijen. Of je nu gaat voor de klassieke popcorn of liever iets gezonds wilt voor de kids, in Haarlem vind je het allemaal.

Veel ouders zijn tegenwoordig bewust bezig met de voeding van hun kinderen en ook daar spelen de bioscopen op in. Naast de traditionele snacks zijn er vaak ook gezonde alternatieven beschikbaar. Denk aan vers fruit, yoghurtjes of kleine sandwiches. Zo kunnen kinderen genieten van een lekker tussendoortje zonder dat het ten koste gaat van een gebalanceerd dieet.

En het leuke is dat veel van deze gezonde opties ook nog eens leuk gepresenteerd worden, zodat het voor kinderen aantrekkelijk blijft. Een bakje druiven wordt ineens een stuk interessanter als het geserveerd wordt als ‘druivenlichtzwaarden’ geïnspireerd door Star Wars, of wortelsticks als ‘konijnenknabbelstokjes’. Het draait allemaal om de beleving en daar slagen de bioscopen in Haarlem uitstekend in.

Voor en na de film: kindvriendelijke activiteiten in haarlem

Haarlem heeft meer te bieden dan alleen geweldige films voor kinderen. De stad is rijk aan activiteiten die perfect aansluiten bij een dagje uit naar de film. Voor of na het bioscoopbezoek kun je met je kinderen genieten van alles wat Haarlem aan kindvriendelijke vermaak te bieden heeft.

In de nabije omgeving van de bioscopen vind je diverse speeltuinen en parken waar kinderen even lekker kunnen uitrazen. Ideaal om even die filmenergie kwijt te kunnen! Bovendien organiseert Haarlem regelmatig speurtochten door de stad, die zowel leerzaam als vermakelijk zijn. Het is een unieke manier om meer over de stad te leren terwijl je samen met je kinderen puzzels oplost en op avontuur gaat.

Daarnaast zijn er verschillende musea en culturele instellingen die activiteiten organiseren speciaal voor kinderen. Of het nu gaat om een workshop schilderen of een interactieve rondleiding door historische gebouwen, er is altijd wel iets educatiefs en leuk te doen in Haarlem dat perfect aansluit bij het thema van de kinderfilm die jullie net hebben gezien.

Tips om jouw bioscoopbezoek met kinderen onvergetelijk te maken

Hoe maak je nu echt een succes van jouw filmuitje met de kids? Hier zijn wat tips! Ten eerste, check altijd van tevoren welke films er draaien en welke extra activiteiten er georganiseerd worden. Zo kun je jouw bezoek optimaal plannen en inspelen op de interesses van je kinderen.

Neem daarnaast ook altijd even contact op met de bioscoop zelf als je speciale wensen hebt of meer wilt weten over bijvoorbeeld allergie-informatie wat betreft snacks. Bioscopen in Haarlem staan bekend om hun klantvriendelijkheid en helpen je graag om jouw uitje zo prettig mogelijk te maken.

Tot slot, maak er echt een dagje uit van! Combineer het bioscoopbezoek met andere activiteiten in de stad zoals hierboven beschreven en maak zo mooie herinneringen voor later. Een bezoekje aan een Haarlemse bioscoop is meer dan alleen een film kijken; het is een ervaring die zowel jong als oud niet snel zal vergeten!

Stien

Back to top